Wednesday, August 2, 2017

SEO Test 2018


1. The best way for visitors having problems finding pages on your site is to visit your “XML sitemap”.

Answers:

• True
• False
• Neither

2. What tools to use that can help webmasters have a better control of how Google interacts with their website and get useful information from Google about their site?

Answers:

• Google’s Web Development Tools
• Google’s Web Tools
• Google’s Webmaster Tools
• None of the above

3. What bot does Google uses for web search?

Answers:

• Googlerobot
• Googledroid
• Googlebot
• None of the above

4. Which of the following statements is valid for LSI?

Answers:

• LSI stands for Latent Semantic Indexing
• LSI is used to obtain the data by relating the word to its closest counterparts or to its similar context
• Both of the above
• None of the above

5. Having a custom 404 page is useful but which should you avoid?

Answers:

• Allowing your 404 pages to be indexed in search engines
• “Not found”
• Inconsistent 404 pages with the rest of your site
• All of the above
• None of the above

6. The following are all services that Google’s Webmaster tool can do except for one. Choose your best answer?

Answers:

• Receive notification of quality guideline violations and request a site reconsideration
• Understand the top searches used to reach a site
• Specify your preferred server
• All of the above
• None of the above

7. The following are not part of Google’s Webmaster tool except for one. Choose your best answer?

Answers:

• Identify issues with title and description meta tags
• Add URLs that are already crawled by Googlebot
• Identify and delete robots.txt files
• None of the above

8. What will be the action if Google finds more than one canonical tag in your webpage?

Answers:

• Google will consider first canonical tag only and ignore all other canonical tags
• Google will ignore all canonical tags
• Google will consider only last canonical tag
• Google will consider the canonical tag which has shorter url than others

9. It is an unethical practice that Google take seriously which refers to an attempt to boost search result rankings by serving different content to Googlebot than to regular users.

Answers:

• Hiding
• Merging
• Cloaking
• None of the above

10. What tool does Google offer that allows you to run experiments to find what on-page changes will produce the best conversion rates with visitors?

Answers:

• Google Website Enhancer
• Google Website Optimizer
• Google Website Upgrader
• None of the above

11. Which of the following doesn’t prevent content from appearing in search results?

Answers:

• robots.txt
• “NOINDEX” tag
• .htaccess
• setting.py
• None of the above

12. What do you call the filename that tells the search engines whether they can access and therefore crawl parts of your site?

Answers:

• index.txt
• home.txt
• about.txt
• robots.txt
• None of the above

13. What are the conditions that the robots.txt must have for it to work properly?

Answers:

• This file must be named robots.txt
• This file must be placed in the root directory
• All of the above
• None of the above

14. hreflang attribute is used

Answers:

• When you have a single language website
• When your website is in Google sandbox and you want Google to reconsider it
• When you have created content that is specific to local audience
• When a website is targeted for different language keywords

15. What is the optimal HTTP status code to permanently remove a URL from Google’s index?

Answers:

• 301
• 302
• 404
• 410

16. Sometimes robots.txt could still reference the URLs that you block, what is a better alternative against robots.txt?

Answers:

• “NOINDEX” tag
• setting.py
• .htaccess
• None of the above

17. What is the size limit enforced by Google on robots.txt file?

Answers:

• 50 KB
• 500 KB
• 5 MB
• There is no limit

18. What is the best practice if you just created a mobile version of your website?

Answers:

• Create a XML sitemap and submit
• Create an index sitemap and submit
• Create a Mobile sitemap and submit
• None of the above

19. Which of the following is/are not the best practice in putting a HTML sitemap and XML sitemap on your site?

Answers:

• Site helps ensure that search engines discover the pages on your site.
• HTML sitemap with outdated links
• Creating a HTML sitemap that list pages without organizing
• All of the Above
• B and C
• None of the above

20. What is the difference between 404 not found and soft 404 errors?

Answers:

• In 404 server returns 200 HTTP status code while in soft 404 server returns 404 HTTP status code
• In 404 server returns 404 HTTP status code while in soft 404 server returns 200 HTTP status code
• In both cases server returns 404 HTTP status code
• None of the above

21. What attribute should you add to combat link spam and avoid reputation leak?

Answers:

• href/nofollow
• rev/nofollow
• rel/nofollow
• None of the above

22. Which of the following refers to Google’s Webmaster Tool?

Answers:

• Get a glimpse at how Googlebot sees pages
• Remove unwanted sitelinks that Google may use in results
• All of the above
• None of the above

23. Which of the following statement is false about X-Robots-Tag?

Answers:

• X-Robots-Tag can be used in site’s HTTP response using .htaccess file and httpd.conf files
• X-Robots-Tag can be located anywhere inside theelement
• Use X-Robots-Tag when use of robots meta tags is not possible
• You can instruct a crawler not to index a page using X-Robots-Tag

24. What should you use on Google search field to check if your web site is index?

Answers:

• Web: operator
• Check: operator
• Site: operator
• None of the above

25. What will happen if the title tag is too long on Google search result?

Answers:

• Google will show alternative
• Google will show only a portion
• Google will show everything
• None of the above

26. From SEO point of view, for dynamic website, special additional SEO stuffs have to be implemented.

Answers:

• Good Internal link structure
• Generation of dynamic title and description
• Dynamic XML sitemap generation
• All of the above

27. Which of the following are the reasons why your web site doesn’t show up in the results of a Google mobile search even using the site:operator?

Answers:

• Googlebot may not be able to find your site
• Googlebot may not be able to access your site
• All of the above
• None of the above

28. It is better to show a 404 error page over sitemap page every time a user can’t find a page on your site.

Answers:

• True
• False
• Neither

29. Which of the following features are applied in Florida update?

Answers:

• Stemming
• Maintained local rank
• Penalized over optimized site
• All of the above

30. What is the use of tag in XML sitemap?

Answers:

• How frequently the sitemap is likely to be changed
• How frequently the page is likely to be changed
• How frequently the sitemap will be submitted
• How frequently the new pages are likely to be added in the website


No comments: